úterý 14. ledna 2014

Focení se zvířaty? Žádný problém!



Často se ptáte, jestli je možné se fotit i s vašimi mazlíčky, případně se zvířetem, které není Vaše, ale rádi byste jej vlastnili.

Možné to samozřejmě je a myslím, že o sobě můžu říct, že jsem fotografka, která zvládá pracovat se zvířaty celkem obstojně. Například jsem zvládla uklidňovat koně během bouřky, která se přihnala na focení, odchytávat psa, který se rozhodl, že toho zajíce prostě dožene a jiné koňské i psí kusy. Pro fotografa je nejdůležitější vybavit se trpělivostí, protože focení se zvířetem se obvykle z běžné hodiny a půl protáhne na dobu mnohem delší.

Focení se psy a koníky bývá nejčastější, proto o něm budu psát nejvíce. Fotit se však můžete také s vaším ještěrem, opicí, nebo čímkoliv jiným. Pro Vás, jako pro fotografované, je důležité, abyste se psa/zvířete nebáli a dokázali s ním komunikovat. To znamená, abyste věděli, jaký je pro něj nejlepší pamlsek nebo hračka, díky které je schopen udělat téměř cokoliv. Měli byste také vědět, na jaké povely zvíře reaguje...to zdůrazňuji zejména ve chvíli, kdy si zvíře půjčujete.

 Pokud víte, na co zvíře reaguje, tak si pak třeba nechá nasadit i klobouk.


V případě focení se zvířaty se téměř vždy snažím vystihnout souznění mezi zvířetem a člověkem.

 A jejich silné pouto!


Při focení portrétů, ať už s koněm nebo psem, určitě očekávejte spoustu nečekáných olíznutí a zvířecích slintavých pusinek. 



Popřípadě i menší projevy jejich nelibosti, kdy je pro ně focení už dlouhé a přestává je bavit.
 
Nebo když jim děláte něco, co se jim moc nelíbí.

V případě, že je zvíře, se kterým se fotíte Vaše, snažím se, abyste si odnesli i pár snímků jeho ladného pohybu a zvířecích portrétů. 



Na závěr, je ještě důležité poznamenat, že focení zvířat, zvláště těch menších, nemusí nutně probíhat jen v exteriérech, ale také v ateliéru. Ovšem nečekejte, že dokážeme do 3 patra ateliéru vyvést koně, slona nebo žirafu ;-) 




  A než se s vámi úplně rozloučím... koukněte, jak se vodí koníci domů z focení :)

  

Mějte se krásně a neváhejte přijít na focení s vaším domácím mazlíčkem :-)
Na více fotek se podívejte na mé stránce http://magdalenaphotography.cz/ 
v případě, že se Vám má práce líbí, budu potěšena, pokud se stanete mými fanoušky na facebooku https://www.facebook.com/MagdalenaPhoto

Mějte se jak jen chcete, Vaše Magdalena



Žádné komentáře:

Okomentovat